Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole od zawsze królują dania z ryb. W moim domu króluje karp, później śledź, a dalej wszystkie inne ryby Dziś przekonałam się, że doskonałą rybą jest tuńczyk. Bardzo prosty w przyrządzeniu, za to smak zniewalający :) Połączenie delikatnego mięsa tuńczyka z wyrazistym smakiem rukoli, do tego aromatyczne borowiki w sosie śmietanowym. Poezja!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182167
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182167
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle, tak aby lekko się zeszkliła. Dodajemy mrożone borowiki, lekko solimy. Przykrywamy i dusimy do miękkości borowików. Sos od czasu do czasu mieszamy, aby odparował nadmiar wody. Zdejmujemy z ognia i podprawiamy śmietaną. Pamiętajmy, aby zahartować śmietanę wywarem z borowików. Wtedy śmietana się nie zważy. Podprawionego sosu już nie zagotowujemy. Ewentualnie tylko podgrzewamy. Doprawiamy delikatnie pieprzem i solą.
Grillową patelnie lekko smarujemy olejem. Steki z tuńczyka osuszamy ręcznikiem papierowym i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, z dwóch stron na rumiano. Jeżeli mamy grube steki radzę podzielić je wzdłuż na pół. Gotowe steki lekko solimy. Na talerzu układamy rukolę, na niej tuńczyka i polewamy sosem z borowików. Smacznego