Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Składniki
Gotuje 3 duze ziemniaki, czekam az lekko ostygna. Na patelni podsmazam cebule z czosnkiem, dodaje do ziemniakow i otwieram dwie puszki tunczyka w wodzie. Wode odsaczam i lacze z ziemniakami, ceula, czosnkiem i tunczykiem. Dodaje sol, pieprz, jajko, zielona pietruszke i bulke tarta. Potem formuje jak normalne mielone i obtaczam w bulce tartej. Podsmazam normalnie na oleju, tylko do zarumienienia bo tak naprawde wszystko jest juz gotowe i nie surowe.
Jako dodatek proponuje ugotowany kalafior z cebula, pomidorem, czosnkiem, rozmieszany z jogurtem i majonezem. Dodaje sol, pieprz i koperek. Dla mnie pycha! Smacznego :)