Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Twarogowe knedle z owocami leśnymi"
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 32
Świąteczne smaki.
Odsłon: 68
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 32
Świąteczne smaki.
Odsłon: 68
Składniki
Twaróg utrzyj z jajkiem, żółtkiem, kaszką oraz 5 dag cukru, skórką z pomarańczy i szczyptą soli. Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie uformuj 12 niewielkich placuszków. Na środek każdego nałóż łyżeczkę owoców. Uformuj knedle, partiami włóż je na posolony wrzątek. Gotuj ok. 15 minut.
W tym czasie proszek na kisiel wymieszaj z 50 ml wody oraz 3 łyżkami cukru. W garnku zagotuj 550 ml wody, wlej rozrobiony kisiel. Gotuj, aż masa lekko zgęstnieje.Wrzuć pozostałe owoce. Zdejmij z ognia. Do sosu dolej alkohol. Knedle wyjmij. Posyp makiem, przemieszaj. Podawaj polane sosem owocowym i oprószone cukrem pudrem.Źródło: Tina