Do góry

Dania główne Przepis na:

Twarożek z groszkiem i bobem

Twarożek z groszkiem i bobem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Twarożek z groszkiem i bobem"

Składniki

  • Po szklance mrożonego lub świeżego bobu i zielonego groszku
  • ząbek czosnku
  • 8 kromek chleba
  • 2 opakowania puszystego serka śmietankowego typu philadelphia
  • 1/3 szklanki oliwy
  • drobno starta skórka i sok z jednej cytryny
  • sól
  • pieprz
  • listki mięty
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wrzuć do wrzątku groszek i gotuj przez 2 minuty. Wyjmij i przelej zimną wodą. To samo zrób z bobem, a gdy ostygnie, obierz go ze skórki.

  2. Utrzyj w moździerzu pół ząbka czosnku ze szczyptą soli. Dodaj łyżeczkę oliwy. Przełóż do miski bób, groszek, utarty czosnek, skórkę i sok z cytryny do smaku, pieprz. Mieszaj do uzyskania gładkiej pasty. W miarę potrzeby dodaj oliwy.

  3. Zgrilluj na patelni grillowej lub w tosterze kromki chleba. Natrzyj je połową ząbka czosnku i odrobiną oliwy.

  4. Nałóż pastę z bobu i groszku na kanapki, na wierzchu połóż ser. Skrop oliwą, udekoruj listkami mięty.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń