Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis kuchni wloskiej.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 159
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 354
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1554
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2886
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26204
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 159
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 354
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1554
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2886
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26204
Składniki
Ugotowałam makaron osolonej wodzie. Na patelni zeszkliłam pokrojonego pora, dodałam pokrojonego pomidora, nie miałam pod ręka suszonych. Doprawiłam solą, pieprzem i oregano. Dodałam do makaronu. Dodałam też jajo, śmietanę, i starty ser. Powinien być parmezan. jeszcze odrobinę posoliłam. Nałożyłam do wysmarowanych miseczek do zapiekania i zapiekłam 30 min do zrumienienia makaronu.
Pokroiłam bakłażana w plastry, posypałam je solą a gdy się "spocił" nożem ściągnęłam płyn. Na patelni zeszkliłam cebulę potem dodałam bakłażana i pokrojony czosnek. Dodałam fileciki. Gdy bakłażan był przysmażony dodałam sos pomidorowy, doprawiłam całość pieprzem, sola i oregano. Dodałam wino. Dusiłam całość na małym ogniu, aż sos się lekko zredukował.
Makaron jest chrupiący i bogaty w smaku i świetnie smakuje z kremowymi bakłażanami. Smacznego :)