Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki, które zostają z obiadu wykorzystujemy na różne sposoby. Można zrobić farsz do pierogów wzbogacając go twarogiem i żółtym serem. Tymianek dodany do farszu, jak i do wrzątku podnosi walory smakowe dania.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1134
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1134
Składniki
Pokrojone w kostkę cebule zeszklić na oleju rzepakowy. Ziemniaki przepuścić przez praskę lub zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Do ziemniaków dodać twaróg i starty na tarce na grubych oczkach żółty ser oraz 1/3 zeszklonej cebuli. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, listki tymianku i sól do smaku. Wymieszać. Mąkę pszenną połączyć z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto. Pozostawić w miseczce pod ściereczką na około 20 minut. Podzielić na części i wałkować placki. Wykrawać kółka. Nakładać farsz i zalepiać. Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego ( 2-3 łyżki) oraz z gałązkami tymianku. Ugotowane pierogi wyławiać łyżką cedzakową i wykładać na talerze. Podawać z cebulką z patelni i posypane listkami tymianku. Smacznego.