Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki, które zostają z obiadu wykorzystujemy na różne sposoby. Można zrobić farsz do pierogów wzbogacając go twarogiem i żółtym serem. Tymianek dodany do farszu, jak i do wrzątku podnosi walory smakowe dania.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 889
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2601
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13323
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 889
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2601
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13323
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Składniki
Pokrojone w kostkę cebule zeszklić na oleju rzepakowy. Ziemniaki przepuścić przez praskę lub zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Do ziemniaków dodać twaróg i starty na tarce na grubych oczkach żółty ser oraz 1/3 zeszklonej cebuli. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, listki tymianku i sól do smaku. Wymieszać. Mąkę pszenną połączyć z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto. Pozostawić w miseczce pod ściereczką na około 20 minut. Podzielić na części i wałkować placki. Wykrawać kółka. Nakładać farsz i zalepiać. Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego ( 2-3 łyżki) oraz z gałązkami tymianku. Ugotowane pierogi wyławiać łyżką cedzakową i wykładać na talerze. Podawać z cebulką z patelni i posypane listkami tymianku. Smacznego.