Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso samo odchodzi od kości, jest aromatyczne i lekko pikantne. Idealne z frytkami, ryżem lub smażonym makaronem.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5031
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14247
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3294
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1127
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5031
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14247
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3294
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1127
Składniki
Ziele angielskie, czosnek, cebulę i habanero (jeśli jest w kawałkach) ucieramy w moździerzu. Dodajemy resztę przypraw, sos sojowy, olej i sok z cytryny i mieszamy. Marynatą nacieramy udka i zostawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Pieczemy w 180 stopniach w zamkniętym naczyniu żaroodpornym 1 godzinę. Jeśli będą się za bardzo przypiekać z góry można przykryć pergaminem. Dzięki marynacie udka pozostają soczyste. Przed podaniem można posypujemy sezamem.