Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso samo odchodzi od kości, jest aromatyczne i lekko pikantne. Idealne z frytkami, ryżem lub smażonym makaronem.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 86
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 163
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 754
Polecam, pychota.
Odsłon: 446
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 248
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 86
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 163
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 754
Polecam, pychota.
Odsłon: 446
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 248
Składniki
Ziele angielskie, czosnek, cebulę i habanero (jeśli jest w kawałkach) ucieramy w moździerzu. Dodajemy resztę przypraw, sos sojowy, olej i sok z cytryny i mieszamy. Marynatą nacieramy udka i zostawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Pieczemy w 180 stopniach w zamkniętym naczyniu żaroodpornym 1 godzinę. Jeśli będą się za bardzo przypiekać z góry można przykryć pergaminem. Dzięki marynacie udka pozostają soczyste. Przed podaniem można posypujemy sezamem.