Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z udek kurczaka, podane z warzywami oraz pieczarkami, ich smak rozpływa się w ustach. Koniecznie wypróbuj, a nie pożałujesz.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 73
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 73
Składniki
1. Mięso kroję na małe kawałki, doprawiam solą oraz przyprawą kurczaka. Mięso smażę na rozgrzanym oleju, po usmażeniu zdejmuję z patelni, odstawiam na bok.
2. Na tej samej patelni smażę cebulę, czosnek drobno pokrojone. 3. Następnie do warzyw dodaję pokrojone pieczarki w plasterki, doprawiam pieprzem oraz solą, smażę przez pięć minut, aż grzyby się zeszklą, a następnie dodaję papryki pokrojone w drobne paseczki. Smażę jeszcze kilka minut, aż papryki nieco zmiękną. 4. Dodaję kurkumę, oregano, czerwone wino, koncentrat pomidorowy i pokrojone pomidory. Dobrze mieszam i doprowadzam do wrzenia.
5. Na koniec sos warzywny łączę z mięsem. 6. Danie gotowe, podaję z ryżem. 7. Smacznego.