Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2002
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17911
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1942
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2002
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17911
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1942
Składniki
Udka wytrybować z kości ( jak to robić zobacz film poniżej). Przyprawy wymieszać w miseczce i natrzeć nimi mięso z każdej strony. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć do całkowitego odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem. Po przestudzeniu dodać starty ser, masło i pietruszkę. Wszystko razem wymieszać najlepiej dłonią. Gotowy farsz wyłożyć na udkach i zwinąć w roladę. Przełożyć na naczynia żaroodpornego bez przykrycia i piec przez godzinę w temperaturze 210 stopni a następnie przez pół godziny w temperaturze 180 stopni ( góra-dół bez termoobiegu). Smacznego!