Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka faszerowane

Udka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 10747

Dodano:

Odsłon: 1345

Udka faszerowane

Składniki

  • Udka z kurczaka 8 sztuk ( u mnie większe)
  • Pieczarki 500 g
  • Ser żółty 200 g
  • Masło pełna łyżka
  • Natka pietruszki garść
  • Przyprawy do udek: Pieprz 2 łyżeczki + 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki papryki słodkiej
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka faszerowane

Przygotowanie

  1. Udka wytrybować z kości ( jak to robić zobacz film poniżej). Przyprawy wymieszać w miseczce i natrzeć nimi mięso z każdej strony.

    Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć do całkowitego odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem. Po przestudzeniu dodać starty ser, masło i pietruszkę. Wszystko razem wymieszać najlepiej dłonią. Gotowy farsz wyłożyć na udkach i zwinąć w roladę. Przełożyć na naczynia żaroodpornego bez przykrycia i piec przez godzinę w temperaturze 210 stopni a następnie przez pół godziny w temperaturze 180 stopni ( góra-dół bez termoobiegu). Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń