Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pierogi z kapustą i grzybami to zachęcam do zrobienia udek z takim nadzieniem.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kości, solimy i posypujemy przyprawą.
2. Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na godzinę.
3. Następnie gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie
4. Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.
5. Grzyby oraz kapustę odcedzamy i drobno siekamy
6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Do cebuli dodajemy grzyby oraz kapustę. 8. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i studzimy.
9. Udka faszerujemy farszem.
10. Następnie wkładamy w woreczek do zapiekania. 11. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
12. Udka gotowe. 13. Smacznego.
Smacznego Głodomorku, serdecznie pozdrawiam Jeżyk ;-)