Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pierogi z kapustą i grzybami to zachęcam do zrobienia udek z takim nadzieniem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 886
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2084
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 886
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2084
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kości, solimy i posypujemy przyprawą.
2. Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na godzinę.
3. Następnie gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie
4. Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.
5. Grzyby oraz kapustę odcedzamy i drobno siekamy
6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Do cebuli dodajemy grzyby oraz kapustę. 8. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i studzimy.
9. Udka faszerujemy farszem.
10. Następnie wkładamy w woreczek do zapiekania. 11. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
12. Udka gotowe. 13. Smacznego.
Smacznego Głodomorku, serdecznie pozdrawiam Jeżyk ;-)