Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pierogi z kapustą i grzybami to zachęcam do zrobienia udek z takim nadzieniem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117941
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8346
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2056
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117941
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8346
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2056
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kości, solimy i posypujemy przyprawą.
2. Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na godzinę.
3. Następnie gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie
4. Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.
5. Grzyby oraz kapustę odcedzamy i drobno siekamy
6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Do cebuli dodajemy grzyby oraz kapustę. 8. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i studzimy.
9. Udka faszerujemy farszem.
10. Następnie wkładamy w woreczek do zapiekania. 11. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
12. Udka gotowe. 13. Smacznego.
Smacznego Głodomorku, serdecznie pozdrawiam Jeżyk ;-)