Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka faszerowane kapustą kiszoną i pieczarkami
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 801
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22850
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15266
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4963
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 801
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22850
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15266
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4963
Składniki
Udka wytrybować z kości. Olej wymieszać z przyprawami. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso z dwóch stron i odstawić na minimum godzinę do lodówki lub na całą noc. W tym czasie przygotować farsz. Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę cukru i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej lub drobno pokrojone i smażyć do odparowania wody. Pieczarki wymieszać z kapustą. W razie konieczności doprawić solą oraz pieprzem. Na środku każdego kawałka mięsa nałożyć pełną łyżkę farszu i zwinąć w roladę. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pieczemy bez przykrycia 20 minut w temperaturze 200 stopi i kolejne 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!