Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja zrobiłam z kaszą gryczaną ale równie dobrze można wykorzystać inną kaszę :)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 341
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 341
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Udka umyć. Delikatnie wyciągnąć kości z udek tak żeby jak najmniej uszkodzić mięso. Udka przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Mięso odstawić do lodówki. W tym czasie w osolonej wodzie gotować kaszę gryczaną przez 15 minut. Kaszę odcedzić i wystudzić. Wystudzoną kaszą faszerować udka. Wykałaczkami zszyć udka. Udka przełożyć do rękawa foliowego szczelnie zamknąć i piec w 150 stopniach przez 60-90 minut.
Smacznego