Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja zrobiłam z kaszą gryczaną ale równie dobrze można wykorzystać inną kaszę :)
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3525
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 365
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1747
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3525
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 365
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1747
Składniki
Udka umyć. Delikatnie wyciągnąć kości z udek tak żeby jak najmniej uszkodzić mięso. Udka przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Mięso odstawić do lodówki. W tym czasie w osolonej wodzie gotować kaszę gryczaną przez 15 minut. Kaszę odcedzić i wystudzić. Wystudzoną kaszą faszerować udka. Wykałaczkami zszyć udka. Udka przełożyć do rękawa foliowego szczelnie zamknąć i piec w 150 stopniach przez 60-90 minut.
Smacznego