Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które samo się robi.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 822
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7722
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 120
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 123
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 822
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7722
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 120
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 123
Składniki
Majonez połączyć z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami. Wymieszać. Włożyć do marynaty oczyszczone i osuszone mięso. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godziny. Ryż dokładnie opłukać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na ryż wyłożyć pokrojone w piórka cebule i drobno posiekane liście rzodkiewki. Oprószyć solą i czarnym pieprzem. Teraz ułożyć mięso z marynatą. Obficie posypać słodką czerwoną papryką. Wlać litr bulionu, albo po prostu wody. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Na koniec pieczenia można zdjąć przykrycie, żeby podpiec skórkę. Smacznego.