Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które samo się robi.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2208
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101808
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6223
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2208
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101808
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6223
Składniki
Majonez połączyć z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami. Wymieszać. Włożyć do marynaty oczyszczone i osuszone mięso. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godziny. Ryż dokładnie opłukać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na ryż wyłożyć pokrojone w piórka cebule i drobno posiekane liście rzodkiewki. Oprószyć solą i czarnym pieprzem. Teraz ułożyć mięso z marynatą. Obficie posypać słodką czerwoną papryką. Wlać litr bulionu, albo po prostu wody. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Na koniec pieczenia można zdjąć przykrycie, żeby podpiec skórkę. Smacznego.