Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś niedziela dlatego przygotowałam pyszne udka kurczaka z marynatą w coli zapewne się zastanawiacie jak to w coli ? a otóż tak jest zrobiona marynata z napoju który nie każdy lubi bo cukier, bo chemia no cóż raz na jakiś czas można
Udka kurczaka dokładnie wymoczyć w zimnej wodzie a następnie ponacinać na skórze i przełożyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody w której były moczone. Ocieknięte udka przełożyć do miski posypać przyprawami, wlać sos sojowy oraz colę, całość wymieszać dokładnie aby wszystko się połączyło i przed wstawieniem do lodówki uda w marynacie przekręcić nacięciem ku dołowi
Przed przygotowaniem obiadu wyjąć udka w zalewie z lodówki przemieszać a następnie przełożyć do woreczka przystosowanego do pieczenia mięsa wlać całą marynatę, woreczek z mięsem przełożyć do blaszki lub naczynia żaroodpornego wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 200 stopni i piec przez 1 godzinę plus czas rozgrzania piekarnika, 40 minut przed końcem pieczenia się mięsa zdjąć worek i nadal piec do ładnego zarumienienia co jakiś czas obracając mięso a 15 minut przed końcem pieczenia nastawić piekarnik na 220 stopni aby skórka ładnie się przypiekła wtedy będzie chrupiąca
Upieczone chrupiące z wierzchu i mocno kruche i soczyste w środku udka podałam z ziemniakami oraz swojskim ogórkiem kiszonym a do popicia miałam jogurt naturalny lecz można podać maślankę czy nawet zimne mleko, możecie je podać do czego macie ochotę moja to jest tylko propozycja. Mięsko tak ładnie się upiekło że kość sama odchodziła od całości, to że marynata się przypiekła w niczym nie przeszkadza
Danie troszkę pracochłonne jednak efekt końcowy wynagradza trud włożony w prz...
Odsłon: 18388
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 28
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 69
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 28
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 69
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Udka kurczaka dokładnie wymoczyć w zimnej wodzie a następnie ponacinać na skórze i przełożyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody w której były moczone. Ocieknięte udka przełożyć do miski posypać przyprawami, wlać sos sojowy oraz colę, całość wymieszać dokładnie aby wszystko się połączyło i przed wstawieniem do lodówki uda w marynacie przekręcić nacięciem ku dołowi
Przed przygotowaniem obiadu wyjąć udka w zalewie z lodówki przemieszać a następnie przełożyć do woreczka przystosowanego do pieczenia mięsa wlać całą marynatę, woreczek z mięsem przełożyć do blaszki lub naczynia żaroodpornego wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 200 stopni i piec przez 1 godzinę plus czas rozgrzania piekarnika, 40 minut przed końcem pieczenia się mięsa zdjąć worek i nadal piec do ładnego zarumienienia co jakiś czas obracając mięso a 15 minut przed końcem pieczenia nastawić piekarnik na 220 stopni aby skórka ładnie się przypiekła wtedy będzie chrupiąca
Upieczone chrupiące z wierzchu i mocno kruche i soczyste w środku udka podałam z ziemniakami oraz swojskim ogórkiem kiszonym a do popicia miałam jogurt naturalny lecz można podać maślankę czy nawet zimne mleko, możecie je podać do czego macie ochotę moja to jest tylko propozycja. Mięsko tak ładnie się upiekło że kość sama odchodziła od całości, to że marynata się przypiekła w niczym nie przeszkadza
Przepisy Dania główne
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 23
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51