Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze zrobiłam za dużo kapusty z grzybami na Wigilię, to co zostało zapakowałam do słoików, a teraz wykorzystałam do udek duszonych z kapustą. W tej wersji udka są soczyste, naprawdę pyszne.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 118
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 452
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 118
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 452
Składniki
Udka oczyścić, umyć pod zimną wodą i osuszyć. Przyprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić na 0,5 godziny. Następnie podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia żaroodpornego z kapustą, udka przykryć kapustą, zamknąć naczynie i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1 godzinę. Do mięsa idealnie pasują ugotowane ziemniaki.