Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze zrobiłam za dużo kapusty z grzybami na Wigilię, to co zostało zapakowałam do słoików, a teraz wykorzystałam do udek duszonych z kapustą. W tej wersji udka są soczyste, naprawdę pyszne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1866
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1866
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Składniki
Udka oczyścić, umyć pod zimną wodą i osuszyć. Przyprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić na 0,5 godziny. Następnie podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia żaroodpornego z kapustą, udka przykryć kapustą, zamknąć naczynie i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1 godzinę. Do mięsa idealnie pasują ugotowane ziemniaki.