Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze zrobiłam za dużo kapusty z grzybami na Wigilię, to co zostało zapakowałam do słoików, a teraz wykorzystałam do udek duszonych z kapustą. W tej wersji udka są soczyste, naprawdę pyszne.
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 133
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 118
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 163
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38158
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 169
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 133
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 118
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 163
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38158
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 169
Składniki
Udka oczyścić, umyć pod zimną wodą i osuszyć. Przyprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić na 0,5 godziny. Następnie podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia żaroodpornego z kapustą, udka przykryć kapustą, zamknąć naczynie i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1 godzinę. Do mięsa idealnie pasują ugotowane ziemniaki.