Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze zrobiłam za dużo kapusty z grzybami na Wigilię, to co zostało zapakowałam do słoików, a teraz wykorzystałam do udek duszonych z kapustą. W tej wersji udka są soczyste, naprawdę pyszne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6214
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9127
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8736
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6214
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9127
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8736
Składniki
Udka oczyścić, umyć pod zimną wodą i osuszyć. Przyprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić na 0,5 godziny. Następnie podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia żaroodpornego z kapustą, udka przykryć kapustą, zamknąć naczynie i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1 godzinę. Do mięsa idealnie pasują ugotowane ziemniaki.