Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie i bardzo aromatyczne udka z kurczaka marynowane w musztardzie francuskiej, dijon oraz miodzie. Posypane świeżą natką pietruszki, podane z sosem jogurtowym smakują wyśmienicie.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253730
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253730
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Udka opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem, włożyć do miski, delikatnie posolić. W misce umieścić musztardę francuską i dijon oraz miód. Marynatę dokładnie wymieszać i natrzeć nią udka kurczaka. Zostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia posiekać świeżą pietruszkę, obsypać nią udka i ułożyć na papierze do pieczenia. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec około godziny, obracając co jakiś czas. W misce powinna nam zostać marynata, należy polewać nią mięsko, będzie mięciutkie a na końcu powinno się przyrumienić.
Podawać z sosem jogurtowym - czyli zmieszać jogurt, łyżkę majonezu, szczyptę soli i pieprzu , przyprawę suszone pomidory KAMIS i najważniejszy składnik - drobniutko posiekaną natkę pietruszki. Gorące, pachnące udka i pyszny sos - palce lizać!