Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 2919
Dodano: 31.08.2018
Odsłon: 862
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Udka opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem, włożyć do miski, delikatnie posolić. W misce umieścić musztardę francuską i dijon oraz miód. Marynatę dokładnie wymieszać i natrzeć nią udka kurczaka. Zostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia posiekać świeżą pietruszkę, obsypać nią udka i ułożyć na papierze do pieczenia. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec około godziny, obracając co jakiś czas. W misce powinna nam zostać marynata, należy polewać nią mięsko, będzie mięciutkie a na końcu powinno się przyrumienić.
Podawać z sosem jogurtowym - czyli zmieszać jogurt, łyżkę majonezu, szczyptę soli i pieprzu , przyprawę suszone pomidory KAMIS i najważniejszy składnik - drobniutko posiekaną natkę pietruszki. Gorące, pachnące udka i pyszny sos - palce lizać!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ErJot 01 września 2018Zgłoś do usunięcia
Apetyczny pomysł:)0 Kto głosował? | Odpowiedz