Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie i bardzo aromatyczne udka z kurczaka marynowane w musztardzie francuskiej, dijon oraz miodzie. Posypane świeżą natką pietruszki, podane z sosem jogurtowym smakują wyśmienicie.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 422
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 59
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 28
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 62
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 422
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 59
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 28
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 62
Składniki
Udka opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem, włożyć do miski, delikatnie posolić. W misce umieścić musztardę francuską i dijon oraz miód. Marynatę dokładnie wymieszać i natrzeć nią udka kurczaka. Zostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia posiekać świeżą pietruszkę, obsypać nią udka i ułożyć na papierze do pieczenia. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec około godziny, obracając co jakiś czas. W misce powinna nam zostać marynata, należy polewać nią mięsko, będzie mięciutkie a na końcu powinno się przyrumienić.
Podawać z sosem jogurtowym - czyli zmieszać jogurt, łyżkę majonezu, szczyptę soli i pieprzu , przyprawę suszone pomidory KAMIS i najważniejszy składnik - drobniutko posiekaną natkę pietruszki. Gorące, pachnące udka i pyszny sos - palce lizać!