Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka w panierce

Udka kurczaka w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50909

Dodano:

Odsłon: 10550

Czasami praca nie pozwala wykazać się w kuchni, bo praktycznie cały dzień w niej tkwimy. To danie dla zabieganych. Razem z ziemniakami i surówką nie zajmie więcej niż 40 min. Mięso wychodzi bardzo soczyste.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka kurczaka w panierce

Przygotowanie


  1. Udka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawą do kurczaka.

    Następnie obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

    Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń