Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i nadszedł ten czas, w którym musimy „schodzić” z ubiegłorocznych, grzybowych zapasów. Połączenie kurczaka, grzybów, słodkiej śmietany i majonezu, przyniósł niesamowite efekty. Pyszne, próbujcie, mlaskajcie ;)
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101255
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5787
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101255
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5787
Składniki
Grzyby gotujemy, odcedzamy i studzimy. Kroimy w paski i razem z posiekaną cebulą, smażymy na maśle. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mielimy na środkowych oczkach, mieszamy ze śmietanką i majonezem. Dodajemy posiekany lubczyk i oczyszczone udka z kurczaka. Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, gotujemy kwadrans w osolonym wrzątku, odcedzamy. Do naczynia żaroodpornego, przekładamy mięso wraz z sosem, układamy ziemniaki. Całość zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubioną surówką.