Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i nadszedł ten czas, w którym musimy „schodzić” z ubiegłorocznych, grzybowych zapasów. Połączenie kurczaka, grzybów, słodkiej śmietany i majonezu, przyniósł niesamowite efekty. Pyszne, próbujcie, mlaskajcie ;)
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6595
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 56
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2937
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6595
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 56
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2937
Składniki
Grzyby gotujemy, odcedzamy i studzimy. Kroimy w paski i razem z posiekaną cebulą, smażymy na maśle. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mielimy na środkowych oczkach, mieszamy ze śmietanką i majonezem. Dodajemy posiekany lubczyk i oczyszczone udka z kurczaka. Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, gotujemy kwadrans w osolonym wrzątku, odcedzamy. Do naczynia żaroodpornego, przekładamy mięso wraz z sosem, układamy ziemniaki. Całość zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubioną surówką.