Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe, bardzo pyszne.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 560
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1839
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 384
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 560
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1839
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 384
Składniki
Z udek zdjąć skórkę, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Można skórki nie zdejmować. (Ja zdejmuję, bo rodzina ją nie lubi). Udka posypać przyprawą, posolić i popieprzyć.Odstawić na co najmniej 1 godz.
Blaszkę posmarować olejem. Rozsypać wypłukaną i odciśniętą kapustę. Posypać pokrojonymi śliwkami. Ułożyć udka.Piec 80 min.w 180*. Po 45 min, obrócić udka na drugą stronę.Można jeszcze raz obrócić.
Podawać z ugotowaną kaszą,tą kapustą i polane sosem z blaszki.