Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe, bardzo pyszne.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 415
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2380
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 95
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 96
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 415
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2380
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 95
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 96
Składniki
Z udek zdjąć skórkę, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Można skórki nie zdejmować. (Ja zdejmuję, bo rodzina ją nie lubi). Udka posypać przyprawą, posolić i popieprzyć.Odstawić na co najmniej 1 godz.
Blaszkę posmarować olejem. Rozsypać wypłukaną i odciśniętą kapustę. Posypać pokrojonymi śliwkami. Ułożyć udka.Piec 80 min.w 180*. Po 45 min, obrócić udka na drugą stronę.Można jeszcze raz obrócić.
Podawać z ugotowaną kaszą,tą kapustą i polane sosem z blaszki.