Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe, bardzo pyszne.
Polecam.
Odsłon: 374
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1521
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 562
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1935
Polecam.
Odsłon: 374
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1521
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 562
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1935
Składniki
Z udek zdjąć skórkę, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Można skórki nie zdejmować. (Ja zdejmuję, bo rodzina ją nie lubi). Udka posypać przyprawą, posolić i popieprzyć.Odstawić na co najmniej 1 godz.
Blaszkę posmarować olejem. Rozsypać wypłukaną i odciśniętą kapustę. Posypać pokrojonymi śliwkami. Ułożyć udka.Piec 80 min.w 180*. Po 45 min, obrócić udka na drugą stronę.Można jeszcze raz obrócić.
Podawać z ugotowaną kaszą,tą kapustą i polane sosem z blaszki.