Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe, bardzo pyszne.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 73
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 119
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 73
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 119
Składniki
Z udek zdjąć skórkę, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Można skórki nie zdejmować. (Ja zdejmuję, bo rodzina ją nie lubi). Udka posypać przyprawą, posolić i popieprzyć.Odstawić na co najmniej 1 godz.
Blaszkę posmarować olejem. Rozsypać wypłukaną i odciśniętą kapustę. Posypać pokrojonymi śliwkami. Ułożyć udka.Piec 80 min.w 180*. Po 45 min, obrócić udka na drugą stronę.Można jeszcze raz obrócić.
Podawać z ugotowaną kaszą,tą kapustą i polane sosem z blaszki.