Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka marynowane w jogurcie

Udka marynowane w jogurcie

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 5896

Dodano:

Odsłon: 5346

Bardzo apetyczne udka marynowane w jogurcie to propozycja godna uwagi ;)

Składniki

  • udka z kurczaka 7 szt
  • jogurt naturalny 500 g
  • czosnek ząbki 4 szt
  • papryka słodka mielona 2 łyżeczki
  • kurkuma mielona 2 łyżeczki
  • curry orientalna 2 łyżeczki
  • rozmaryn prymat 1 łyżeczka
  • majeranek prymat 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka marynowane w jogurcie

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy z jogurtem dokładnie wymieszać.

  2. Następnie w tak przygotowanej marynacie zanurzyć umyte i osuszone udka. Na noc schować do lodówki. Potem dużą blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć mięso wraz z marynata. Można dodatkowo rozsmarować marynatę na mięsie. Przykryć folia aluminiową.

  3. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 70 min. po czym folię zdjąć i dopiekać jeszcze przez ok. 20 min. Najlepiej smakują z frytkami i zielona sałatka :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń