Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczne udka marynowane w jogurcie to propozycja godna uwagi ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5386
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 907
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5086
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5386
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 907
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5086
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Składniki
Wszystkie przyprawy z jogurtem dokładnie wymieszać.
Następnie w tak przygotowanej marynacie zanurzyć umyte i osuszone udka. Na noc schować do lodówki. Potem dużą blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć mięso wraz z marynata. Można dodatkowo rozsmarować marynatę na mięsie. Przykryć folia aluminiową.
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 70 min. po czym folię zdjąć i dopiekać jeszcze przez ok. 20 min. Najlepiej smakują z frytkami i zielona sałatka :) Smacznego!