Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie lubimy drób ale mocno przyprawiony. Takie właśnie są udka na które zapraszam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6162
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9110
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8643
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6162
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9110
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8643
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. Natrzeć udka. Odstawić na noc do lodówki. Przyprawę podlaską wymieszać z papryką wędzoną i papryką słodką. Przyprawić mięso i odstawić na pół godziny. Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego , dodać smalec, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem przez 50 minut do miękkości. Dwa razy podczas pieczenia udka obrócić i polać wytworzonym sosem. Podałam z zasmażaną słodką kapustą.