Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie lubimy drób ale mocno przyprawiony. Takie właśnie są udka na które zapraszam.
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 2348
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 387
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 111
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 2348
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 387
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 111
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. Natrzeć udka. Odstawić na noc do lodówki. Przyprawę podlaską wymieszać z papryką wędzoną i papryką słodką. Przyprawić mięso i odstawić na pół godziny. Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego , dodać smalec, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem przez 50 minut do miękkości. Dwa razy podczas pieczenia udka obrócić i polać wytworzonym sosem. Podałam z zasmażaną słodką kapustą.