Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie lubimy drób ale mocno przyprawiony. Takie właśnie są udka na które zapraszam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 631
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1859
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 399
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 631
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1859
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 399
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. Natrzeć udka. Odstawić na noc do lodówki. Przyprawę podlaską wymieszać z papryką wędzoną i papryką słodką. Przyprawić mięso i odstawić na pół godziny. Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego , dodać smalec, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem przez 50 minut do miękkości. Dwa razy podczas pieczenia udka obrócić i polać wytworzonym sosem. Podałam z zasmażaną słodką kapustą.