Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie lubimy drób ale mocno przyprawiony. Takie właśnie są udka na które zapraszam.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. Natrzeć udka. Odstawić na noc do lodówki. Przyprawę podlaską wymieszać z papryką wędzoną i papryką słodką. Przyprawić mięso i odstawić na pół godziny. Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego , dodać smalec, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem przez 50 minut do miękkości. Dwa razy podczas pieczenia udka obrócić i polać wytworzonym sosem. Podałam z zasmażaną słodką kapustą.