Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie lubimy drób ale mocno przyprawiony. Takie właśnie są udka na które zapraszam.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. Natrzeć udka. Odstawić na noc do lodówki. Przyprawę podlaską wymieszać z papryką wędzoną i papryką słodką. Przyprawić mięso i odstawić na pół godziny. Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego , dodać smalec, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem przez 50 minut do miękkości. Dwa razy podczas pieczenia udka obrócić i polać wytworzonym sosem. Podałam z zasmażaną słodką kapustą.