Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka obsmażone, podane na potrawce paprykowo-pomidorowej

Udka obsmażone, podane na potrawce paprykowo-pomidorowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Udka obsmażone, podane na potrawce paprykowo-pomidorowej"

Składniki

  • 4 duże udka kurczaka
  • 3 spore ząbki czosnku
  • 3 strąki kolorowej papryki
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 chili
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 puszka pomidorów
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim mięso. Posyp je solą i pieprzem. Papryki rozetnij, oczyść, pokrój w kostkę. Ziemniaki i cebule obierz, drobno potnij. Rozgrzej olej. Usmaż na nim udka. Zdejmij, trzymaj w cieple, by nie wystygły.

  2. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule. Dodaj ziemniaki oraz paprykę. Smaż przez chwilę. Podlej bulionem. Duś ok. 15 minut.

  3. Chili oczyść, potnij w kosteczkę. Rozmaryn posiekaj. Tuż przed końcem gotowania na patelnię włóż rozgniecione pomidory oraz chili i rozmaryn. Potrawkę przypraw solą oraz pieprzem. Podawaj z udkami.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń