Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka pieczone

Udka pieczone

Autor:

Przepisów i artykułów: 175 Ocena: 727

Dodano:

Odsłon: 288

Obiadek z dnia dzisiejszego,mięso wyszło cudownie miękkie w środku a z wierzchu wspaniała chrupiąca skórka.

Składniki

  • 950 g udek z kurczaka,
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego,
  • 1 łyżka przyprawy Delikat,
  • sól,
  • 5 łyżek oleju.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka umyć, osuszyć posypać przyprawami z opisu,

  2. wymieszać.

  3. Przełożyć do naczynia żaroodpornego z całą zawartością,

  4. nakryć folią aluminiową.

  5. Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 200 stopni i piec godzinę i 45 minut, 20 minut przed końcem zdjąć folię nastawić na 250 stopni i podpiec skórkę na rumiano.

  6. Podałam z całymi ziemniakami tłuszczem z kurczaka oraz mizerią z ogórka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń