Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary polski przepis na aromatyczne udka kurczaka pieczone z dodatkiem kiszonej kapusty. Tylko kilka tanich, łatwo dostępnych składników! Szybko i smacznie!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 61
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 490
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 81
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 61
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 490
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 81
Składniki
Wypłukaną i odsączoną kapustę siekamy. Namoczone śliwki kroimy w paseczki.
Pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy keczup i dokładnie mieszamy.
Do miseczki dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki słodkiej, łyżeczkę papryki wędzonej, łyżeczkę czosnku w proszku oraz szczyptę kurkumy. Mieszamy.
Uda kurczaka nacieramy przygotowaną przyprawą i odstawiamy na pół godziny.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowaną kapustę i dodajemy wodę. Na wierzchu układamy kawałki mięsa.
Potrawę pieczemy pod przykryciem przez czterdzieści minut w 180 stopniach z termoobiegiem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy mięso jeszcze 20 minut aż skórka się zarumieni. Smacznego.