Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary polski przepis na aromatyczne udka kurczaka pieczone z dodatkiem kiszonej kapusty. Tylko kilka tanich, łatwo dostępnych składników! Szybko i smacznie!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1452
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113632
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1452
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113632
Składniki
Wypłukaną i odsączoną kapustę siekamy. Namoczone śliwki kroimy w paseczki.
Pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy keczup i dokładnie mieszamy.
Do miseczki dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki słodkiej, łyżeczkę papryki wędzonej, łyżeczkę czosnku w proszku oraz szczyptę kurkumy. Mieszamy.
Uda kurczaka nacieramy przygotowaną przyprawą i odstawiamy na pół godziny.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowaną kapustę i dodajemy wodę. Na wierzchu układamy kawałki mięsa.
Potrawę pieczemy pod przykryciem przez czterdzieści minut w 180 stopniach z termoobiegiem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy mięso jeszcze 20 minut aż skórka się zarumieni. Smacznego.