Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary polski przepis na aromatyczne udka kurczaka pieczone z dodatkiem kiszonej kapusty. Tylko kilka tanich, łatwo dostępnych składników! Szybko i smacznie!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3778
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3778
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Składniki
Wypłukaną i odsączoną kapustę siekamy. Namoczone śliwki kroimy w paseczki.
Pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy keczup i dokładnie mieszamy.
Do miseczki dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki słodkiej, łyżeczkę papryki wędzonej, łyżeczkę czosnku w proszku oraz szczyptę kurkumy. Mieszamy.
Uda kurczaka nacieramy przygotowaną przyprawą i odstawiamy na pół godziny.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowaną kapustę i dodajemy wodę. Na wierzchu układamy kawałki mięsa.
Potrawę pieczemy pod przykryciem przez czterdzieści minut w 180 stopniach z termoobiegiem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy mięso jeszcze 20 minut aż skórka się zarumieni. Smacznego.