Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary polski przepis na aromatyczne udka kurczaka pieczone z dodatkiem kiszonej kapusty. Tylko kilka tanich, łatwo dostępnych składników! Szybko i smacznie!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Składniki
Wypłukaną i odsączoną kapustę siekamy. Namoczone śliwki kroimy w paseczki.
Pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy keczup i dokładnie mieszamy.
Do miseczki dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki słodkiej, łyżeczkę papryki wędzonej, łyżeczkę czosnku w proszku oraz szczyptę kurkumy. Mieszamy.
Uda kurczaka nacieramy przygotowaną przyprawą i odstawiamy na pół godziny.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowaną kapustę i dodajemy wodę. Na wierzchu układamy kawałki mięsa.
Potrawę pieczemy pod przykryciem przez czterdzieści minut w 180 stopniach z termoobiegiem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy mięso jeszcze 20 minut aż skórka się zarumieni. Smacznego.