Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka o lekko słodkawym posmaku nie każdy lubi, ale każdy powinien skosztować ;)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30946
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4740
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30946
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4740
Składniki
Umyte i osuszone udka wyłożyć na dużą blachę i posypać cebulą pokrojoną w pióra i drobno pokrojonym czosnkiem. Z miodu, musztardy, octu, oliwy i przypraw przygotować sos-całość bardzo dokładnie wymieszać. Tak przygotowany sos rozlać na mięso, ułożyć świeży rozmaryn, przykryć blachę folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni.
Po ok. 60 min. folię zdjąć, mięso podlać i dopiekać jeszcze przez ok. 15-20 min. Gotowe mięso można podawać np. z ryżem lub frytkami i ulubiona sałatką. Smacznego!