Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na niedzielnego kurczaka inaczej, czyli pieczone udka (mogą być też same podudzia lub pałki) z batatami i dynią. To danie nie jest pracochłonne, a pyszne! Cud, miód i orzeszki :) P.S. Zamiast batatów można użyć zwykłych ziemniaków :)
Danie jednogarnkowe i bardzo proste. Świetnie sprawdzi się również na "dwa dn...
Odsłon: 589
Lekkie dietetyczne roladki na parze z jesiennymi warzywami czyli dynią i bata...
Odsłon: 1159
Składniki
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Sól, pieprz, rozmaryn, przyprawę curry i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z olejem i tak powstałą mieszaniną dokładnie smarujemy kurczaka - również pod skórką. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Bataty obieramy ze skórki i kroimy w większą kostkę. Dybię obieramy i kroimy w kostkę.
Bataty i dynię umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy przyprawą curry i rozmarynem, dodajemy trochę oleju. Całość mieszamy razem. Na wierch wykładamy zamarynowanego kurczaka. Na każdy kawałek kurczaka układamy trochę masła. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200◦C na 50-60 minut. Smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z btatem
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Sałatka z btatem
Mnóstwo składników odżywczych na jednym talerzu i połączenie stęka wołowego z...
Odsłon: 25
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 119