Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj mój przepis na danie z udek kurczaka, otulonych aromatycznym boczkiem, który sprawia, że mięso jest pyszne i soczyste. Z pewnością polubisz przepis na udka kurczaka, ponieważ mięso przygotowane według tego przepisu jest bardzo smaczne, a samo przygotowanie potrawy proste. Cała rodzina będzie zadowolona z dania.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5671
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8895
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7951
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5455
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5671
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8895
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7951
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5455
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę, rozbijam. Doprawiam Przyprawą Gyros.
2. Kapustę drobno szatkuję, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie, wsypuję Vegetę i gotuję. Pod koniec gotowania wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
3. Na środku każdego udka umieszczam ugotowaną kapustę.
4. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem. 5. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.