Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka pieczone z ziemniakami"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 288
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 288
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Składniki
Udka umyj, osusz. Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Musztardę, miód, czosnek, olej, zioła prowansalskie i po szczypcie ostrej papryki, soli i pieprzu wymieszaj.
Do miski włóż udka i ziemniaki, polej marynatą, przykryj. Wstaw na 5-6 godzin do lodówki. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Włóż udka i ziemniaki, polej resztą marynaty.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz godzinę, podlewając co jakiś czas wytwarzającym się sosem.Źródło: Chwila dla Ciebie