Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka tak przygotowane rozpływają się w ustach. Moja rodzina zawsze prosi o dokładkę. Przygotowanie tak pysznego i oryginalnego dania zajęło mi tylko 30 minut. Dla zapracowanych Pań domu, najlepsze dania to właśnie takie, które można przygotować szybko, bez wymyślnych składników i wyglądające jak prawdziwe arcydzieło. No i oczywiście smaczne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9905
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4541
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 563
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9905
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4541
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 563
Składniki
1. Mięso myję, dzielę na połówki. Do mięsa wsypuję sól, zioła, przyprawę do kurczaka, mieszam, marynuję mięso około godziny. 2. Następnie mięso obsmażam, układam w naczyniu żaroodpornym.
3. Ziemniaki, marchew obieram, kroję w plasterki, układam między udkami, posypuję przyprawą Gyros. 4. Cebulę obieram, drobno kroję, układam na mięsie.
5. Fasolkę odlewam z zalewy, wykładam na cebulę. Wszystko zalewam bulionem i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. 6. Przed podaniem dekoruję danie oliwkami.
7. Gotowe. 8. Smacznego.