Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka tak przygotowane rozpływają się w ustach. Moja rodzina zawsze prosi o dokładkę. Przygotowanie tak pysznego i oryginalnego dania zajęło mi tylko 30 minut. Dla zapracowanych Pań domu, najlepsze dania to właśnie takie, które można przygotować szybko, bez wymyślnych składników i wyglądające jak prawdziwe arcydzieło. No i oczywiście smaczne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1856
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4775
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1856
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4775
Składniki
1. Mięso myję, dzielę na połówki. Do mięsa wsypuję sól, zioła, przyprawę do kurczaka, mieszam, marynuję mięso około godziny. 2. Następnie mięso obsmażam, układam w naczyniu żaroodpornym.
3. Ziemniaki, marchew obieram, kroję w plasterki, układam między udkami, posypuję przyprawą Gyros. 4. Cebulę obieram, drobno kroję, układam na mięsie.
5. Fasolkę odlewam z zalewy, wykładam na cebulę. Wszystko zalewam bulionem i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. 6. Przed podaniem dekoruję danie oliwkami.
7. Gotowe. 8. Smacznego.