Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne udka zapiekane w ketchupie
1. Udka myjemy i kroimy na połówki.
2. Do miski wlewamy olej.
3. Dodajemy paprykę ostrą, bazylię, trochę czosnku, wszystko razem mieszamy.
4. Udka solimy i wkładamy na godzinę w marynatę.
5. Majonez mieszamy z ketchupem.
6. Połowę sosu wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.
7. Udka obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron, po czym wkładamy do naczynia żaroodpornego.
8. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki i prużymy na oleju pozostałym ze smażenia udek, wykładamy na udka.
9. Na koniec polewamy pozostałym sosem.
10. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
11. Udka gotowe.
12. Smacznego.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy tylko chwilka abyśmy się mogli cie...
Odsłon: 20028
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 13
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 215
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 184
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4452
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 106
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 211
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 13
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 215
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 184
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4452
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 106
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 211
Składniki
1. Udka myjemy i kroimy na połówki. 2. Do miski wlewamy olej. 3. Dodajemy paprykę ostrą, bazylię, trochę czosnku, wszystko razem mieszamy.
4. Udka solimy i wkładamy na godzinę w marynatę. 5. Majonez mieszamy z ketchupem.
6. Połowę sosu wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.
7. Udka obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron, po czym wkładamy do naczynia żaroodpornego.
8. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki i prużymy na oleju pozostałym ze smażenia udek, wykładamy na udka.
9. Na koniec polewamy pozostałym sosem. 10. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
11. Udka gotowe. 12. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Kotlety z kapusty i pieczarek
Dania główne
Kurczak w orzechowej panierce
Dania główne
Dorsz na parze
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 13
Kotlety z kapusty i pieczarek
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 184