Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne udka zapiekane w ketchupie
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7716
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 84
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3793
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1424
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7716
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 84
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3793
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1424
Składniki
1. Udka myjemy i kroimy na połówki. 2. Do miski wlewamy olej. 3. Dodajemy paprykę ostrą, bazylię, trochę czosnku, wszystko razem mieszamy.
4. Udka solimy i wkładamy na godzinę w marynatę. 5. Majonez mieszamy z ketchupem.
6. Połowę sosu wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.
7. Udka obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron, po czym wkładamy do naczynia żaroodpornego.
8. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki i prużymy na oleju pozostałym ze smażenia udek, wykładamy na udka.
9. Na koniec polewamy pozostałym sosem. 10. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
11. Udka gotowe. 12. Smacznego.