Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę potrawę, gdybym tylko mogła, jadłabym na okrągło. Gorąco polecam, zwłaszcza tym co lubią lekko słodkawego kurczaka, a''la chińska kuchnia.
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 43
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 57
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 47
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 236
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 43
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 57
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 47
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 236
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Składniki
Udka opłucz. Nasmaruj odrobiną tłuszczu formę żaroodporną ułóż w niej udka, oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika 200°C i piecz około 40 minut. Jabłuszka pokrój na ćwiartki, włóż do formy z udkami na 10 minut przed końcem pieczenia, wymieszaj z wytopionym tłuszczem, posyp odrobiną kminku. Na 5 minut przed końcem pieczenia udka posmaruj miodem wymieszanym z papryką. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wysyp nierozmrożone warzywa Hortex. Smaż 7-9 minut. W trakcie smażenia od czasu do czasu mieszaj. Gotowe udka przełóż na półmisek, obok umieść warzywa i pieczone jabłuszka. Danie udekoruj papryczką chili.