Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę potrawę, gdybym tylko mogła, jadłabym na okrągło. Gorąco polecam, zwłaszcza tym co lubią lekko słodkawego kurczaka, a''la chińska kuchnia.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 94
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2622
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106676
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2058
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 94
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2622
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106676
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2058
Składniki
Udka opłucz. Nasmaruj odrobiną tłuszczu formę żaroodporną ułóż w niej udka, oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika 200°C i piecz około 40 minut. Jabłuszka pokrój na ćwiartki, włóż do formy z udkami na 10 minut przed końcem pieczenia, wymieszaj z wytopionym tłuszczem, posyp odrobiną kminku. Na 5 minut przed końcem pieczenia udka posmaruj miodem wymieszanym z papryką. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wysyp nierozmrożone warzywa Hortex. Smaż 7-9 minut. W trakcie smażenia od czasu do czasu mieszaj. Gotowe udka przełóż na półmisek, obok umieść warzywa i pieczone jabłuszka. Danie udekoruj papryczką chili.