Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę potrawę, gdybym tylko mogła, jadłabym na okrągło. Gorąco polecam, zwłaszcza tym co lubią lekko słodkawego kurczaka, a''la chińska kuchnia.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Udka opłucz. Nasmaruj odrobiną tłuszczu formę żaroodporną ułóż w niej udka, oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika 200°C i piecz około 40 minut. Jabłuszka pokrój na ćwiartki, włóż do formy z udkami na 10 minut przed końcem pieczenia, wymieszaj z wytopionym tłuszczem, posyp odrobiną kminku. Na 5 minut przed końcem pieczenia udka posmaruj miodem wymieszanym z papryką. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wysyp nierozmrożone warzywa Hortex. Smaż 7-9 minut. W trakcie smażenia od czasu do czasu mieszaj. Gotowe udka przełóż na półmisek, obok umieść warzywa i pieczone jabłuszka. Danie udekoruj papryczką chili.