Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę potrawę, gdybym tylko mogła, jadłabym na okrągło. Gorąco polecam, zwłaszcza tym co lubią lekko słodkawego kurczaka, a''la chińska kuchnia.
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3725
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1265
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3725
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1265
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3102
Składniki
Udka opłucz. Nasmaruj odrobiną tłuszczu formę żaroodporną ułóż w niej udka, oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika 200°C i piecz około 40 minut. Jabłuszka pokrój na ćwiartki, włóż do formy z udkami na 10 minut przed końcem pieczenia, wymieszaj z wytopionym tłuszczem, posyp odrobiną kminku. Na 5 minut przed końcem pieczenia udka posmaruj miodem wymieszanym z papryką. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wysyp nierozmrożone warzywa Hortex. Smaż 7-9 minut. W trakcie smażenia od czasu do czasu mieszaj. Gotowe udka przełóż na półmisek, obok umieść warzywa i pieczone jabłuszka. Danie udekoruj papryczką chili.