Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem kulinarne eksperymenty są nawet smaczne...;) Polecam!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 308
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1092
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4120
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 308
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1092
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4120
Składniki
Z przypraw przygotować marynatę i dokładnie obtoczyć w niej mięso (ja kurczak podzieliłam na udźce i dramstiki, ale to nie jest konieczne). Z wierzchu posypać pokrojonymi orzechami (ale tylko częścią). Schować na noc do lodówki. Następnie mięso wyłożyć na dużą blachę i posypać pozostałymi orzechami.
Piec aż do miękkości i przyrumienienia mięsa. (U mnie w 150 stopniach mięso piekło się przez ok. 80-90 min.) Można podawać np. z frytkami sałatką z kapusty pekińskiej. Smacznego!