Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem kulinarne eksperymenty są nawet smaczne...;) Polecam!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 945
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104829
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 945
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104829
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Z przypraw przygotować marynatę i dokładnie obtoczyć w niej mięso (ja kurczak podzieliłam na udźce i dramstiki, ale to nie jest konieczne). Z wierzchu posypać pokrojonymi orzechami (ale tylko częścią). Schować na noc do lodówki. Następnie mięso wyłożyć na dużą blachę i posypać pozostałymi orzechami.
Piec aż do miękkości i przyrumienienia mięsa. (U mnie w 150 stopniach mięso piekło się przez ok. 80-90 min.) Można podawać np. z frytkami sałatką z kapusty pekińskiej. Smacznego!