Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem kulinarne eksperymenty są nawet smaczne...;) Polecam!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457807
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1483
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457807
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1483
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Składniki
Z przypraw przygotować marynatę i dokładnie obtoczyć w niej mięso (ja kurczak podzieliłam na udźce i dramstiki, ale to nie jest konieczne). Z wierzchu posypać pokrojonymi orzechami (ale tylko częścią). Schować na noc do lodówki. Następnie mięso wyłożyć na dużą blachę i posypać pozostałymi orzechami.
Piec aż do miękkości i przyrumienienia mięsa. (U mnie w 150 stopniach mięso piekło się przez ok. 80-90 min.) Można podawać np. z frytkami sałatką z kapusty pekińskiej. Smacznego!