Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w orzechach

Udka w orzechach

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 78

Czasem kulinarne eksperymenty są nawet smaczne...;) Polecam!

Składniki

  • udka z kurczaka 10 szt
  • oliwa 2-3 łyżki
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • sól morska 2/3 łyżeczki
  • bazylia1 łyżeczka
  • orzechy włoskie 70 g
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z przypraw przygotować marynatę i dokładnie obtoczyć w niej mięso (ja kurczak podzieliłam na udźce i dramstiki, ale to nie jest konieczne). Z wierzchu posypać pokrojonymi orzechami (ale tylko częścią). Schować na noc do lodówki. Następnie mięso wyłożyć na dużą blachę i posypać pozostałymi orzechami.

  2. Piec aż do miękkości i przyrumienienia mięsa. (U mnie w 150 stopniach mięso piekło się przez ok. 80-90 min.)
    Można podawać np. z frytkami sałatką z kapusty pekińskiej.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń