Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banalnie proste przygotowanie, wszystko pieczone w jednym naczyniu, a zarazem smak tych udek rozpływa się w ustach.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2830
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2830
Składniki
1. Udka myję, kroję na połówki, przekładam do miski ,wsypuję sól, bazylię, oregano, kolendrę, wlewam ketchup, ocet jabłkowy, dodaję powidła i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem mieszam i zostawiam na dwie godziny.
2. Po tym czasie mięso z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję sezamem oraz drobno pokrojoną papryczką chili. 3. Udka piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką. 5. Smacznego.