Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banalnie proste przygotowanie, wszystko pieczone w jednym naczyniu, a zarazem smak tych udek rozpływa się w ustach.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Składniki
1. Udka myję, kroję na połówki, przekładam do miski ,wsypuję sól, bazylię, oregano, kolendrę, wlewam ketchup, ocet jabłkowy, dodaję powidła i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem mieszam i zostawiam na dwie godziny.
2. Po tym czasie mięso z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję sezamem oraz drobno pokrojoną papryczką chili. 3. Udka piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką. 5. Smacznego.