Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banalnie proste przygotowanie, wszystko pieczone w jednym naczyniu, a zarazem smak tych udek rozpływa się w ustach.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 69
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 69
Składniki
1. Udka myję, kroję na połówki, przekładam do miski ,wsypuję sól, bazylię, oregano, kolendrę, wlewam ketchup, ocet jabłkowy, dodaję powidła i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem mieszam i zostawiam na dwie godziny.
2. Po tym czasie mięso z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję sezamem oraz drobno pokrojoną papryczką chili. 3. Udka piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką. 5. Smacznego.