Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tam Jarl dziś dobrego przygotował ? Nie samym mięsem parzystokopytnych człowiek żyje ???? Dziś i wczoraj na naszym stole w sali biesiadnej w różnych formach zagościł kurczak. Dziś klasycznie, ale z nutą orientalną.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1436
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231817
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4985
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1436
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231817
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4985
Składniki
Przygotować marynatę - połączyć sos sojowy, olej, przyprawę do kurczaka, musztardę, paprykę i suszony czosnek, następnie dodać miód. Jeśli miód jest gęsty wrzuć go na chwilkę do mikrofali. Przecisnąć przez praskę czosnek i całość wymieszać trzepaczką rózgową. Jesli ktoś lubi - naciąć skórę i wepchnąć pod nią pokrojony w plasterki czosnek.
Marynata powinna mieć konsystencje średnio gęstą. Udka umyć i osuszyć. Natrzeć dobrze marynatą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć rękaw do pieczenia, a w rękawie ułożyć udka, związać jedną stronę, wlać resztę marynaty, wypuścić powietrze i zawiązać drugi koniec.
Tak przygotowane mięso najlepiej jest wstawić na 4 godz. do lodówki. U mnie nie było na to czasu
W trakcie pieczenia rękaw jest napompowany jak balon, to nic tak ma być, nie martw się, nie pęknie. Po godz. otworzyć piekarnik i rozciąć delikatnie rękaw, żeby się nie poparzyć, podpiec mięso jeszcze przez ok. pół godz. do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.