Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka wyluzowane z kabanosem i oscypkiem

Udka wyluzowane z kabanosem i oscypkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1513

Dodano:

Odsłon: 5200

Delikatne roladki które zrobiłam z udek wyluzowanych. Jako nadzienie dodałam oscypka, może też być inny ser oraz kabanosy i suszone pomidory. Proste fajne roladki na obiad, a można też spakować sobie do pracy i zjeść na zimno.

Składniki

  • 6 udek bez skóry wyluzowanych
  • 70 g kabanosów
  • 6 pomidorów suszonych
  • 15 dkg oscypka
  • sól, pieprz
  • papryka wędzona
  • papryka słodka
  • przyprawa do kurczaka
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Udka wyluzowane z kabanosem i oscypkiem

Przygotowanie

  1. Oscypka ścieram na tarce jarzynowej. Do miski wlewam olej, dodaję sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną, przyprawę do kurczaka, wkładam udka i obtaczam je dokładnie w przyprawach.Odstawiam na godzinę do lodówki. Na każdym kawałku udka w środku, układam łyżkę oscypka, dodaję trzy kabanosy, pomidora suszonego. Zwijam w roladę i spinam wykałaczkami. Udka smażę na oleju rozgrzanym , obracając z każdej strony od czasu do czasu około 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń