Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się testowane dotychczas przepisy na obiady, nasz pomysł na udka z kurczaka inaczej to doskonała propozycja dla ciebie. Jest wyjątkowo prosty i szybki, dlatego idealnie sprawdzi się w roli posiłku w tygodniu, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. W końcu większość pracy wykonuje w tym przypadku za ciebie piekarnik. Mięso wychodzi bardzo aromatyczne i delikatne, dlatego jesteśmy pewni, że będziecie do niego często powracać.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1481
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18571
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 5590
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1071
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1481
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18571
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 5590
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1071
Składniki
Najpierw zamarynuj udka z kurczaka. Połącz w miseczce oliwę, sok z cytryny, paprykę słodką i paprykę wędzoną w proszku. Dodaj rozmaryn. Każdy kawałek mięsa posól i popieprz z obydwóch stron. Następnie nasmaruj marynatą. Odstaw udka do lodówki na minimum godzinę, aby były bardziej aromatyczne.
Teraz pokrój papryki w paski. Ułóż je na dnie naczynia żaroodpornego. Podlej delikatnie olejem lub oliwą.
Ułóż udka, jedno obok drugiego. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 40 minut pod przykryciem. Co jakiś czas podlewaj je wytopionym tłuszczem z ziołami. Po tym czasie odkryj naczynie żaroodporne i zostaw jeszcze na 10-15 minut.