Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka nadziewane farszem z opieniek i pory są aromatyczne i bardzo smaczne. Warto je przygotować.
Umyte udka osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć kości pozostawiając pałkę z kością. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, przykryć i pozostawić na kilkanaście minut w chłodnym miejscu. Opieńki blanszować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por i opieńki.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić, wymieszać z tartym serem.
Tak przygotowanym farszem napełnić udka.
Spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć mieloną papryką, skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika.
Piec około 40-50 minut polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.
Pyszny i prosty przepis na kurczaka. Super smaczny!
Odsłon: 5606
Pieczone udka z kurczaka to klasyczne, smaczne i proste w przygotowaniu danie...
Odsłon: 9765
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 125
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1906
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 227
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 185
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 256
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 125
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1906
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 227
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 185
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 256
Składniki
Umyte udka osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć kości pozostawiając pałkę z kością. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, przykryć i pozostawić na kilkanaście minut w chłodnym miejscu. Opieńki blanszować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por i opieńki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić, wymieszać z tartym serem.
Tak przygotowanym farszem napełnić udka.
Spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć mieloną papryką, skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika.
Piec około 40-50 minut polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Dania główne
Kotlety z uda kurczaka.
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Dania główne
Zapiekanka z chleba tostowego
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Przepis na młode ziemniaki zapiekane w rękawie z ziołami.
Odsłon: 127
Kotlety z uda kurczaka.
Jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni to jest idealna propozycja dla C...
Odsłon: 139