Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka nadziewane farszem z opieniek i pory są aromatyczne i bardzo smaczne. Warto je przygotować.
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 30
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 39
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 65
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2735
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 30
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 39
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 65
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2735
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
Umyte udka osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć kości pozostawiając pałkę z kością. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, przykryć i pozostawić na kilkanaście minut w chłodnym miejscu. Opieńki blanszować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por i opieńki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić, wymieszać z tartym serem.
Tak przygotowanym farszem napełnić udka.
Spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć mieloną papryką, skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika.
Piec około 40-50 minut polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.