Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w tym wydaniu są wspaniałe,aromatyczne i bardzo soczyste
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2507
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2871
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101967
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6354
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2507
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2871
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101967
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6354
Składniki
Ćwiartki dokładnie myjemy. Do miseczki dajemy składniki marynaty i wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli miód nie jest płynny podgrzewamy go'
Udka dajemy do osobnego naczynia i dodajemy do ich marynatę,obtaczamy je w niej dokładnie.
Odkładamy naczynie z udkami do lodówki na około 2 godziny,po tym czasie wykładamy je wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego i pieczemy bez przykrycia około 1 h 20 min w temp 180 stopni.
WARZYWA Warzywa trzemy lub kroimy na drobno, smażymy na maśle do miękkości,doprawiamy solą i pieprzem.
Wykładamy je na półmisek i na nie dajemy upieczone udka. Podajemy z ziemniakami