Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z kurczaka w warzywach

Udka z kurczaka w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 14629

Dodano:

Odsłon: 2001

Kurczak w innej odsłonie.

Składniki

  • Składniki:
  • Udko z kurczaka 4 szt
  • Seler naciowy 1 łodyga
  • Papryka kolorowa 2 szt.
  • Fenkuł 10 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Zioła prowansalskie 1 łyżka
  • Wino białe wytrawne 5 łyżek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Świeży rozmaryn
  • Oliwa 5 łyżek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, natrzeć solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi wymieszanymi z oliwą. Po czym upiec w piekarniku. Fenkuł z selerem drobno pokroić razem z papryką, cebulą i czosnkiem. Zeszklić na oleju, podlać winem i gotować powoli przez 5 minut. Upieczone udka wyłożyć na talerze, położyć porcję warzyw, ozdobić rozmarynem i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń