Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w innej odsłonie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 570
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11579
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2746
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 570
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11579
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2746
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, natrzeć solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi wymieszanymi z oliwą. Po czym upiec w piekarniku. Fenkuł z selerem drobno pokroić razem z papryką, cebulą i czosnkiem. Zeszklić na oleju, podlać winem i gotować powoli przez 5 minut. Upieczone udka wyłożyć na talerze, położyć porcję warzyw, ozdobić rozmarynem i podawać.