Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3617
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 461
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 187
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5596
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1165
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 470
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3617
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 461
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 187
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5596
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1165
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 470
Składniki
Uda kurczaka doprawiamy pieprzem i solą z obu stron. Dodajemy starty imbir, 2 posiekane ząbki czosnku, skórkę i sok z jednej cytryny, 2 szczypty suszonego oregano i 3 łyżki miodu. Całość mieszamy. Miskę zakrywamy folią spożywczą, wkładamy na 10-15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, na rozgrzana oliwę dodajemy 25 g masła. Udka wyciągamy z marynaty i smażymy pod przykryciem na złoty kolor z obu stron ( smażenie rozpoczynamy od strony ze skórą). Marynatę od kurczaka przelewamy na patelnię, przykrywamy, podduszamy (około 6-8 minut). Dodajemy troszeczkę wody, zmniejszamy ogień, przykrywamy. Dusimy. Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami oraz surówką.