Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z kurczaka z nadzieniem jajecznym"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Składniki
Udka z kurczaka umyj i dokładnie oczyść. Ostrym nożem usuń górną kość (powstanie kieszonka, którą później wypełnisz farszem). Mięso posyp przyprawą do kurczaka, pieprzem, papryką ostrą i skrop odrobiną maggi. Tak przyprawione udka wstaw na noc do lodówki.
Czosnek i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju i dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Na części masła usmaż jajecznicę. Środek chleba tostowego pokrój w drobną kostkę i przełóż do misy. Wlej śmietanę, dodaj szpinak, jajecznicę i imbir. Dokładnie wymieszaj.
Udka napełnij farszem i ułóż w brytfannie. Dopraw solą i pieprzem. Rozłóż na nich świeży tymianek oraz kawałki masła. Skrop sokiem z cytryny i podlej winem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 °C do miękkości. Kilka razy podlej danie wypieczonym sosem, by nie było zbyt suche.Źródło: Na żywo