Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste do przygotowania danie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
Umyte i osuszone udka, obsypane solą i pieprzem, obsmażyć na tłuszczu. Marchew, pietruszkę oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić. Jarzyny wymieszać z ryżem. Na dno naczynia do zapiekania wyłożyć połowę ryżu z jarzynami, potem obsmażone udka i na wierzch drugą połowę ryżu. Całość zalać bulionem. Piekarnik nagrzać do 180stopni, włożyć ryż z kurczakiem, zapiekać 30-40minut. Doprawić w miarę potrzeby solą i pieprzem.