Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste do przygotowania danie.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 295
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 295
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Umyte i osuszone udka, obsypane solą i pieprzem, obsmażyć na tłuszczu. Marchew, pietruszkę oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić. Jarzyny wymieszać z ryżem. Na dno naczynia do zapiekania wyłożyć połowę ryżu z jarzynami, potem obsmażone udka i na wierzch drugą połowę ryżu. Całość zalać bulionem. Piekarnik nagrzać do 180stopni, włożyć ryż z kurczakiem, zapiekać 30-40minut. Doprawić w miarę potrzeby solą i pieprzem.