Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite i eleganckie danie. Nie jest pracochłonne a efekt wspaniały!!!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2389
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2389
Składniki
Udka posypać przyprawami i ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki i rozłozyć dookoła udek. Czosnek nie obrany porozrzucać pomiędzy ziemniakami. Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami i ziołami.
Zapiekać w temp. 180 st., aż udka się zrumienią a ziemniaki zmiękną i nabiorą złotego koloru.( u mnie przeważnie ok. godziny)