Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię udka pieczone w piekarniku gdyż praktycznie robią się same, od czasu do czasu zaglądam aby się nie przypaliły, a skórka takich udek jest chrupiąca , mięsko kruche , soczyste i smaczne. Udka zamarynowałam i włożyłam na 2 godziny do lodówki następnie upiekłam w piekarniku , no i szybki obiad gotowy.
naczynie żaroodporne, miska, folia spożywcza, ręcznik papierowy ,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4924
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4924
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Udka dokładnie umyć, oczyścić ze zbędnego tłuszczu oraz błonek, osuszyć natrzeć pieprzem i solą. Składniki marynaty wymieszać razem , natrzeć marynatą udka włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny przykryte folią spożywczą. Następnie udka włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 stopni, piec 40 - 50 minut polewając sosem wytwarzającym się podczas pieczenia. Podawać z ziemniaczkami i surówką lub kluskami i kapustą itp.
Danie gotowe do podania.