Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię udka pieczone w piekarniku gdyż praktycznie robią się same, od czasu do czasu zaglądam aby się nie przypaliły, a skórka takich udek jest chrupiąca , mięsko kruche , soczyste i smaczne. Udka zamarynowałam i włożyłam na 2 godziny do lodówki następnie upiekłam w piekarniku , no i szybki obiad gotowy.
naczynie żaroodporne, miska, folia spożywcza, ręcznik papierowy ,
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 119
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5708
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2743
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 119
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5708
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2743
Składniki
Udka dokładnie umyć, oczyścić ze zbędnego tłuszczu oraz błonek, osuszyć natrzeć pieprzem i solą. Składniki marynaty wymieszać razem , natrzeć marynatą udka włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny przykryte folią spożywczą. Następnie udka włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 stopni, piec 40 - 50 minut polewając sosem wytwarzającym się podczas pieczenia. Podawać z ziemniaczkami i surówką lub kluskami i kapustą itp.
Danie gotowe do podania.