Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ja lubię taką chrupką skórkę z kurczaka, dlatego polecam te oto udka podsmażane na patelni, a następnie pieczone w piekarniku. Udka o chrupkiej skórce , delikatnym kruchym mięsku.
patelnia, miska, naczynie żaroodporne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28402
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28402
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Udka kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym ,a następnie nacieramy oliwą i przyprawami. Odkładamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie udka wkładamy na rozgrzane masło klarowne i podsmażamy z każdej strony na rumiano. Podsmażone udka przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem w którym się podsmażały, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu bulionem lub gorącą wodą albo sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podajemy do drugiego dania.
Przygotowanie udek.
Udka podsmażane na patelni.
Gotowe do podania.