Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ja lubię taką chrupką skórkę z kurczaka, dlatego polecam te oto udka podsmażane na patelni, a następnie pieczone w piekarniku. Udka o chrupkiej skórce , delikatnym kruchym mięsku.
patelnia, miska, naczynie żaroodporne.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4450
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34299
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2015
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113703
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4450
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34299
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2015
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113703
Składniki
Udka kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym ,a następnie nacieramy oliwą i przyprawami. Odkładamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie udka wkładamy na rozgrzane masło klarowne i podsmażamy z każdej strony na rumiano. Podsmażone udka przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem w którym się podsmażały, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu bulionem lub gorącą wodą albo sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podajemy do drugiego dania.
Przygotowanie udek.
Udka podsmażane na patelni.
Gotowe do podania.