Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, kolorowy obiad, ktory w zasadzie "sam sie robi". Soczyste mieso i pieczone warzywa to, wg mnie, swietna propozycja na letni posilek.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9037
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1011
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 229
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9037
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1011
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 229
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 80
Składniki
Udka dokladnie umyc i osuszyc. W malej miseczce pomieszac przyprawy, nastepnie przygotowana mieszanka dobrze natrzec mieso. Odstawic do lodowki na 2-3 godziny.
Ziemniaki, cebule i cukinie obrac. Papryki pokroic w paski, ziemniaki w cwiartki, cebule w osemki, a cukinie w grube plastry. Warzywa przelozyc do miski, dodac przyprawy, dodac olej i dokladnie wymieszac. Warzywa przelozyc do natluszczonej blaszki i rownomiernie je rozlozyc. Na wierzch polozyc mieso (skora do dolu) i piec 20 minut w 170 stopniach.
Po tym czasie wyciagnac blaszke z piekarnika. Wyjac udka, a warzywa dobrze przemieszac. Z powrotem polozyc mieso (skora do gory) i jeszcze ok 25- 30 minut.