Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony obiadek,który serwuję w niedzielę:)Ekspresowe przygotowanie,wrzucam do piekarnika i odpoczywam,tak lubię:)i jakie pyszne;) :)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Udka umyć,osuszyć,przekroić na dwie części.Trochę oleju wlać na talerzyk,posmarować udka olejem i powegetować.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym(jak mniejsze naczynie to,też ułożyć w pokrywie od naczynia).
Paprykę pokroić w małe kawałki,pieczarki obrać i pokroić w grubsze talarki,cebulę pokroić w plastry.Ziemniaki (można pokroić z łupinką,wtedy wyszorować dobrze)pokroić w grubsze plastry.
Do garnka wlać trochę oleju ok.1-2 cm wysokości,wsypać przyprawę do ziemniaków i wymieszać z olejem,wrzucić do tego paprykę,ziemniaki,pieczarki i cebulę i ręką wymieszać z olejem,aby dobrze pokryło warzywa.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym udka i warzywa naokoło.Piec w temperaturze 160-170 stp.C. godzinę czasu.