Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony obiadek,który serwuję w niedzielę:)Ekspresowe przygotowanie,wrzucam do piekarnika i odpoczywam,tak lubię:)i jakie pyszne;) :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Udka umyć,osuszyć,przekroić na dwie części.Trochę oleju wlać na talerzyk,posmarować udka olejem i powegetować.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym(jak mniejsze naczynie to,też ułożyć w pokrywie od naczynia).
Paprykę pokroić w małe kawałki,pieczarki obrać i pokroić w grubsze talarki,cebulę pokroić w plastry.Ziemniaki (można pokroić z łupinką,wtedy wyszorować dobrze)pokroić w grubsze plastry.
Do garnka wlać trochę oleju ok.1-2 cm wysokości,wsypać przyprawę do ziemniaków i wymieszać z olejem,wrzucić do tego paprykę,ziemniaki,pieczarki i cebulę i ręką wymieszać z olejem,aby dobrze pokryło warzywa.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym udka i warzywa naokoło.Piec w temperaturze 160-170 stp.C. godzinę czasu.