Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony obiadek,który serwuję w niedzielę:)Ekspresowe przygotowanie,wrzucam do piekarnika i odpoczywam,tak lubię:)i jakie pyszne;) :)
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 316
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9614
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6027
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 316
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9614
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6027
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Składniki
Udka umyć,osuszyć,przekroić na dwie części.Trochę oleju wlać na talerzyk,posmarować udka olejem i powegetować.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym(jak mniejsze naczynie to,też ułożyć w pokrywie od naczynia).
Paprykę pokroić w małe kawałki,pieczarki obrać i pokroić w grubsze talarki,cebulę pokroić w plastry.Ziemniaki (można pokroić z łupinką,wtedy wyszorować dobrze)pokroić w grubsze plastry.
Do garnka wlać trochę oleju ok.1-2 cm wysokości,wsypać przyprawę do ziemniaków i wymieszać z olejem,wrzucić do tego paprykę,ziemniaki,pieczarki i cebulę i ręką wymieszać z olejem,aby dobrze pokryło warzywa.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym udka i warzywa naokoło.Piec w temperaturze 160-170 stp.C. godzinę czasu.