Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka są bardzo dobre, skórkę mają chrupiącą.. Danie nadaje się dla rodziny na obiad jako drugie danie, ale również dla gości. Podane z Ryżem Balbinki i z surówką z kiszonej kapusty smakują rewelacyjnie. Życzę wszystkim Smacznego!
Udka umyć i przyprawić dzień wcześniej przyprawą do drobiu i vegetą.
Włożyć do miski, polać olejem. Zostawić w lodówce.
Następnego dnia wyłożyć na naczynie do pieczenia i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1,5 godziny.
Udka można podawać z ziemniakami pieczonymi, frytkami lub ryżem i mizerią.
Co powiecie na świeżo upieczoną chrupką a zarazem soczystą swojską kaczuszkę...
Odsłon: 2780
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 51
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 57
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 60
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 51
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 57
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 60
Składniki
Udka umyć i przyprawić dzień wcześniej przyprawą do drobiu i vegetą. Włożyć do miski, polać olejem. Zostawić w lodówce.
Następnego dnia wyłożyć na naczynie do pieczenia i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1,5 godziny.
Udka można podawać z ziemniakami pieczonymi, frytkami lub ryżem i mizerią.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 101
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 126