Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka z kurczaka podane ziemniakami i sałatką z warzyw.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki z kurczaka rozcinamy na połówki, wkładamy do miseczki w której zamarynujemy. Cebulę obraną, kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki, wkładamy do miski z ćwiartkami. Posypujemy solą, pieprzem i majerankiem, mieszamy wszystko dolewając po trochu olej czosnkowy z bazylią. Dobrze natarte ćwiartki przyprawami i oliwą zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. W między czasie obieramy i myjemy ziemniaki, wkładamy do garnka z wodą, solimy i gotujemy. W między czasie smażymy na patelni nasze części z kurczaka pokryte łodyżkami lubczyku i cebulą.
Usmażone ćwiartki kurczaka wykładamy na talerze z ugotowanymi ziemniakami posypanymi usmażoną cebulą i sałatką. Smacznego !!!