Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka z kurczaka podane ziemniakami i sałatką z warzyw.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 383
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 383
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki z kurczaka rozcinamy na połówki, wkładamy do miseczki w której zamarynujemy. Cebulę obraną, kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki, wkładamy do miski z ćwiartkami. Posypujemy solą, pieprzem i majerankiem, mieszamy wszystko dolewając po trochu olej czosnkowy z bazylią. Dobrze natarte ćwiartki przyprawami i oliwą zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. W między czasie obieramy i myjemy ziemniaki, wkładamy do garnka z wodą, solimy i gotujemy. W między czasie smażymy na patelni nasze części z kurczaka pokryte łodyżkami lubczyku i cebulą.
Usmażone ćwiartki kurczaka wykładamy na talerze z ugotowanymi ziemniakami posypanymi usmażoną cebulą i sałatką. Smacznego !!!